Akıllı Telefonlar El Hareketlerini Algılayarak Sanal Gerçekliğe Aktarabilecek!
Mobil 20 May 2016 785 OkunmaMobil cihaz sektörünü büyük ölçüde etkisi altına alan sanal gerçeklik gözlükleri sayesinde mobil cihazlar sanal gerçeklik gözlükleri ile birlikte yepyeni bir hal almaya devam ediyor.
Günümüzün en popüler ve yükselişte olan teknolojilerinin başında gelen sanal gerçeklik gözlükleri mobil cihazlar başta olmak üzere birçok sektörü ele almış durumda. Geliştirilme aşamasında olan bu sistemler önümüzdeki yıllarda bütün işlerimizi bizim yerimize yapabilecek gibi duruyorlar.
Oculus Rift ve benzeri sanal gerçeklik gözlükleri belirli bir kontrol algoritması olmamasına karşın sadece bir kontrolcü vasıtasıyla çalışabilmekteler. Yani bir kumanda ya da bir akıllı telefon kullanmak durumundayız. Ancak ilerleyen teknolojilerle birlikte sanal gerçeklik gözlükleri insanların el hareketlerinden ya da beyin tarafından gönderilen sinyaller yardımıyla da çalışabilecek. Kulağa çok hoş geliyor öyle değil mi? Zaman ilerledikçe bu teknolojinin daha da gelişeceği kesin gibi duruyor. Ancak bu bahsi geçen zaman sınırını eyeSight Technologies oldukça kısaltma çabalarında çalışmalarını sürdürüyor.
EyeSight telefonların arka yüzeyinde bulunan kameralar üzerinde yaptığı çalışmaya göre, bu kameraların içine bir hareket sensorü yerleştirerek, akıllı telefon kameraları birer hareket algılayıcı olarak kullanabilecek. Bu sayede sadece akıllı telefonumuzun kamerasını kullanarak birçok komut verebilecek ve sanal gerçeklik gözlüklerimizi de bu komutlar sayesinde herhangi bir kontrolcüye ihtiyaç kalmadan kontrol edebileceğiz. Bu sayede ekstra bir donanıma sahip olmadan sanal gerçekliğin keyfine varabileceksiniz. Hem İOS hem de Android için çalışmalara başlanan bu sistem aslında daha önce düşülmüş ancak proje bekletilmişti. Resmi olan başlayan çalışma sayesinde çok yakın bir zamanda aktif olarak kullanabileceğine dair birçok haber yayılmakta. Kullanıcılar açısından oldukça kolaylık getirecek bu sistemi merakla bekliyor olacağız.
Hareket sensörleri ile hareketleri takip edebilen aynı zamanda bunları senkronize bir biçimde sanal gerçeklik cihazına aktarabilecek olan teknoloji günümüzün amiral gemisi telefonlarında ne denli stabil çalışır bu konuda bizde büyük bir merak içersindeyiz. Günümüz telefonları bu teknoloji için yeterli olsa bile yüksek güç ihtiyacını olacağını düşündüğümüz bir hareket algılama sistemi batarya konusunda bizi birazcık üzecek gibi duruyor.